Profiterol severmisiniz? Yiğenim ve benim en sevdiğimiz baba tatlısı yani profiterol... (Yiğenim küçükken profitrol diyemediği için baba tatlısı derdi ve bizim ailede ismi öyle kaldı)
Güzel bir profiterol yapan yer bulmak çok zor. Biz genelde kocamustafapaşada bulunan ve sadece profiterol yapan bir dükkandan alırdık. Tabii ben evlenip Ümraniye'ye taşınınca güzel bir profiterol yemek imkansızlaştı. Durum böyle olunca iş başa düştü ve artık kendi profiterolümü kendin yapıyorum ve sanıldığı kadar da zor bir tatlı değil! Oldukça basit ve lezzetli!! Hatta öyle ki, bir ara profiterol yapıp satmayı bile düşündüm.
Malzemeler
Hamuru için
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı su
İç krema için
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Çikolata sosu (hazır veya el yapımı)
Ben ev yapımını tercih ediyorum
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao (renksiz olursa miktar arttırabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Bütün malzemeleri kısık ateşte yarı akışkan kıvam elde edene kadar pişiriyoruz. Soğuturken kabul tutmaması için arada karıştırıyoruz.
Yapılışı
Su ve margarin kaynatarak Üzerine un ilave ediyoruz ve 5-6 dk karıştırarak pişirecek soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılarak mikserle iyice çırpılır. (Önemli)
Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar yaparak önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40 dk pişiriyoruz. Pişirirken fırın kapağını sakın açmayın. Yoksa hamurlar sönüyor.
İç krema
Bütün malzemeler soğuk olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirecek soğumaya bırakıyoruz.
Hamur soğuduktan sonra ortası kesilerek iç krema koyabiliriz yada krema tabancası ile içini doldurabiliriz.
Profittolü yeneceği zaman üzerine çikolata sosu dökülür.
(Önceden dökerseniz hamur eriyor içinde)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder