22 Nisan 2014 Salı

Antep fıstığı görünümlü Ispanaklı pasta yediniz mi?

Bu tarifi ilk olarak ablam yapmıştı. Ve kendisine ayyy ablaaaa ıspanaklı pasta mı olur iğrençsin demiştim! Ta ki o muhteşem lezzeti yiyene kadar düşüncelerim böyleydi. Ne zaman ki bir dilim yedim, söylediğim tüm lafları geri alarak yüzsüzlük yapıp bir dilim daha istedim. :) gerçekten müthiş bir lezzet ve bir o kadar da hafif. Sanıyorum ki sizde bu tarife bayılacaksınız.



Kek için malzemeler;
350 gr ıspanak (sadece yaprakları)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için malzemeler;
1 paket Dr. Oetken vanilyalı ayda franboğazlı pasta kreması
300 ml süt
(Dr.oetken pasta kreması arkasındaki tarife göre hazırlanır.)

Meyve olarak
Kivi ve Muz (istediğiniz kadar)

Yapılışı;
Ispanaklar güzelce yıkanarak Teflon tavada suyunu bırakıp çekene kadar yumuşatın.
Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ ile ıspanaklar rondodan geçirin.
Diğer bir kapta yumurtaları şeker ile karıştırarak köprüne kadar miskerle çırpın. Bu karışımın içine ıspanak püresini, kabartma tozunu, vanilyalı ve unu ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kare bir borcama bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin. Pişen kekin kenarları yaklaşık 1 cm kesin ve rondoda ufalayın. Yağlı kağıt çıkarın ve keki iplik yardımı ile ortadan ikiye kesin. Kekin alt katını süt ile ıslatın ve hazırladığınız kremanın yarısını bu alt tabana sürün. Kremanın üstüne ufak ufak dilimlediğiniz Muz ve Kivi parçalarını yerleştirin. Meyvelerin üzerine kekin diğer yarısını koyun ve tekrar süt ile ıslatıp, kalan kremayı da bu üst tabana sürün.
Rondoda ufaladığınız Antep fıstığı görünümündeki kek kırıntılarını kekin üstüne serpiştirin. :)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder