Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolgu Kreması olarak ben çikolata sosu kullandım ama siz aşağıdaki tarife göre dolgu kreması yapabilirsiniz.
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket kakao
80 gr bitte çikolata
bütün malzemeler kısık ateşte çikolata kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Yapılışı
Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. sonra sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Burdaki en önemli nokta kabarta tozu ve vanilyanın en son eklenmesidir. Yağlanmış kek kalıbımıza elde ettiğimiz karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede kekimizi pişirmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkan kekimizi soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Biz bu arada iç dolgu malzemesini hazırlamaya başlıyoruz.
Soğumuş olan kekimizin üst tarafını bir bıçak yardımı ile keserek şapka şeklinde çıkartıyoruz.
Kalan kekimizin içini bie kaşık yardımı ile oymaya başlıyoruz. Kekimizin içi boş kalıyor. Boşalan kekimizin içine hazırlamış olduğumuz dolgu malzemesini koyuyoruz. (Üstünü süslemek için 1 su bardağı ayırmayı unutmayın). Dolgu malzemesini kekimizin içine boşalttıktan sonra şapka şeklinde çıkardığımız üst keki tekrar yerine koyarak üstüne ayırdığımız dolgu malzemesini ilave ediyoruz. Kekimizin üstüne istediğiniz şeyle süsleyebilirsiniz. (Nar, ceviz, fındık, v.s.) ben fındık ve ceviz karışımı ile süslemiştim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder