Bizim eve cips çok fazla giren bir yiyecek değildir çok nadir olarak yeriz. Hele ki en son hamileliğimde canım isteyipte baharatlısından yiyip kaşıntı krizine girdikten sonra bir daha hiç girmedi :)
Özellikle hamile bayanlar canınız istediği zaman tabiki yiyin ama tadında bırakın lütfen. Benim gibi koca bir paket yerseniz, hormonların etkisi ile vücudunuzun farklı farklı bölgelerinde kaşıntıdan delirip doktor doktor gezersiniz...
Peki bu zararlı yiyeceği bizler bu kadar çok seviyorsak eğer, zararsız olanını evde yapıp yemek daha da zevkli hale gelebilir. Hem de sağlığımıza zarar vermeden istediğimiz kadar yiyebiliriz. Hem de yapımı çok basit ve pratik sadece 12 dakikanızı alacaktır.
Nasıl mı?
Malzemeler
1 adet lavaş
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
İstediğiniz oranda tuz
Biraz kekik
Not : Malzemelerin oranını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim tarif tek kişilik az bir posiyondur.
Yapılışı
Lavaşlar pizza kesici yada bıçak yardımı ile cips şeklinde üçgen, kare, dikdörtgen zevkinize göre kesiyoruz.
Derin bir kasenin içine kesilen lavaşlar konur. üzerine zeytinyağ, tuz ve kekik ilave edilerek karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek yayılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında renkleri hafif dönene kadar (yaklaşık 10-15 dk) kurutulur.
Fırından çıkan cipslerimiz istediğiniz herhangi bir sos eşliğinde servise hazır hale getirilir.
Veeee Perşmebe akşamı Arkadaşım Hoşgeldin izlenirken afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder