Bu tarifin genel özelliği sosu ayırdıktan sonra; yumurtaların içine dahil olmasıdır. Özellikle çocuklar için daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim.
Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından 2 parmak eksik un
Yapılışı
Karıştırma kabımıza tozşeker, süt, yağ ve kakaoyu koyup mikserle önce hızlı sonra yavaş devirde tüm malzemeler karışana kadar çırpın. Bu karışımdan yaklaşık 2 su bardağı kenara ayırın. Kalan malzemeye önce yumurtalar tek tek kırarak iyice çırpın. üzerine kabarta tozu, vanilya ve unu ekleyerek düşük devirde tüm malzemeler karışana kadar çırpın. (kıvamı biraz sulu kalıyor)
Yağlanmış borcam kalıbınıza (ben çıkması kolay olsun diye dikdörtgen borcam kullandım) keki dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Kekiniz kürdan testini başarı ile geçti ise pişmiştir.
Fırından çıkan kekinizi sıcak ilen dilimleyip ayırdığımız sosu döküyoruz. (Sosu dökmeden önce dibe çöken şeker olmaması için kaşık ile karıştırın)
Kekimiz soğuduktan sonra, servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz servis ederken üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder