7 Nisan 2014 Pazartesi

Herkesin severek yediği çatal

Küçük Büyük hepimizin çok severek yediği çatal tarifini bugün sizinle paylaşmak istedim. Yapımı bir o kadar basit olan çatal tarifinin lezzetine doyamayacaksınız. 


Malzemeler 
125 gr oda sıcaklığında margarin 
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt 
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu 
2.5-3 su bardağı un 
1.5 su bardağı sıvı yağ 

Üzeri için; 
yumurta sarısı ve çörek otu (isteğinize göre susamda olabilir)  

Yapılışı 
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar harmanlanır. ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamura çatal şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek istenilen miktarda çörek otu serpilir. 
Önceden ısıtılmış 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder