30 Nisan 2014 Çarşamba

Bakla ve Enginar, işte muhteşem sağlık ikilisinin buluşması....

Enginar ile aram pek iyi değildi. Aslında tadının nasıl birşey olduğunu bilmiyordum. tadını bilmediğim halde görüntüsünden dolayı yemeği reddettiğim bir yemektir Enginar. Geçen yıl doğum yaptıktan sonra bir gün annemlere gittiğimde; ablam enginar yapmıştı ve bende yeni doğum yaptığımdan dolayı bana yemem konusunda da baskı yapılınca yemek zorunda kalarak enginar ile tanıştık. iyi ki de tanışmışım. bu güne kadar yemediğime pişman oldum.
tamda bu zamanlar enginar ve iç bakla mevsimi iken baklalı enginar yapmadan olmaz diyerek; tarifini sizlerle paylaşıyorum.

iç baklalı enginar

iç baklalı enginar


İç Baklalı Enginar..
Malzemeler 
6 adet enginar
1 kg ayıklanmış iç bakla
10-12 adet arpacık soğanı (normal soğan kullanacaksanız 1 adet kuru soğan)
2 adet havuç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İstenilen miktarda dereotu

Yapılışı 
Enginarları yıkayarak 1 adet limonun suyunda bekletin. Diğer tarafta soğanları zeytinyağda kavurun. Soğanların içine havuçları da ekleyerek kavurmaya devam edin. ayıklanmış iç baklalarıda ilave ederek 1-2 defa daha karıştırın. Bu karışımın üzerine limon suyunda beklettiğimiz enginarları (çanak kısımları alta gelecek şekilde)  koyuyoruz. Kalan 1 limonun suyunu, tuzu ve şekeride ekleyerek enginarların üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü tencerenin düdüğü çıktıktan sonra 5 dk pişirip kendi tenceresinde soğumaya bırakıyoruz. bu şekilde bir gece beklerse daha lezzetli olur ancak bekletmedende yiyebilirsiniz.
Servis yapmadan önce kıyılmış dereotu ile baklaları karıştırdıktan sonra Enginarların üzerine koyarak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder